Άνοδος στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς η επενδυτική εμπιστοσύνη επιστρέφει μετά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς της προηγούμενης εβδομάδας που πυροδότησε η ραγδαία άνοδος των αποδόσεων στα κυβερνητικά ομόλογα.

Η υποχώρηση των αποδόσεων από την αρχή της εβδομάδας έχει επαναφέρει την ηρεμία στις αγορές, αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι μια νέα έκρηξη της μεταβλητότητας στις αγορές των ομολόγων θα μπορούσε να πλήξει εκ νέου το κλίμα. Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ υποχωρεί προς το 1,4% σήμερα μετά το άλμα της προηγούμενης εβδομάδας που την οδήγησε πάνω από το 1,5%.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,7% στις 416,19 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,9% στις 14.166,14 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο επίσης 0,9% στις 5.859,60 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,1% στις 6.688,65 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,9%.

Στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες ότι οι ΗΠΑ θα έχουν αρκετά εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 μέχρι το τέλος του Μαρτίου για να καλύψουν το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού στη χώρα, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Οι προμήθειες της χώρας σε εμβόλια, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, θα ενισχυθούν τις επόμενες εβδομάδες καθώς η Merck θα βοηθήσει την Johnson & Johnson στην παραγωγή του εμβολίου μονής δόσης που έχει αναπτύξει κατά του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσε το Σάββατο το πράσινο φως στο εμβόλιο της J&J.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα