Άνοδος στις ευρωαγορές

Κέρδη κατέγραψαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες να σημειώνουν αξιόλογη άνοδο λόγω της της νέας παράτασης στο Brexit που έδωσε η Ε.Ε. στη Βρετανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,1%, με τους περισσότερους επιμέρους κλαδικούς δείκτες να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,51% στις 11.995,97 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC σημείωσε άνοδο 0,31% στις 5.502,70 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE κατέγραψε κέρδη 0,21% στις 7.433,25 μονάδες.

Οι μετοχές του κλάδου Ταξιδιών και Αναψυχής πρωταγωνίστησαν, καταγράφοντας κέρδη άνω του 1%, επηρεαζόμενες θετικά από την παράταση του Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου. EasyJet, Tui and IAG σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο στον κλάδο, με την easyJet να βλέπει τη μετοχή της να καταγράφει κέρδη σχεδόν 9%.

Άνοδο άνω του 4% σημείωσε και η μετοχή του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH μετά την ανακοίνωση ισχυρών πωλήσεων α’ τριμήνου.

Ωστόσο, τα κέρδη στις ευρωαγορές συνολικά ήταν συγκρατημένα εξαιτίας των ανησυχιών που παραμένουν σχετικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και τον προστατευτισμό στο εμπόριο.

Η ΕΚΤ την Τετάρτη διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτικής και προειδοποίησε ότι οι απειλές για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένουν.

Παράλληλα, τα πρακτικά της Federal Reserve από τη συνεδρίαση του Μαρτίου έδειξαν ότι οι διαμορφωτές πολιτικής συμφώνησαν να είναι υπομονετικοί σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες αλλαγές στη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Σχετικά Νέα