Άνοδος στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή καθώς επιστρέφει η αισιοδοξία για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης που έπληξαν τις αγορές τις προηγούμενες ημέρες.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ δεσμεύτηκε την Πέμπτη ότι το Πεκίνο θα ανοίξει περαιτέρω τις κινεζικές αγορές σε ξένες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι συνομιλίες των δύο πλευρών στο Πεκίνο συνεχίζονται σήμερα, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Λίου Χε. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σήμερα ότι είχε ένα «παραγωγικό δείπνο εργασίας» με την κινεζική αντιπροσωπεία το βράδυ της Πέμπτης.

Αν και δεν έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις για την πορεία των συνομιλιών, οι επενδυτές αισθάνονται αισιόδοξοι μετά και τις διαβεβαιώσεις του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα για εβδομάδες, ακόμα και μήνες.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 378,28 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,6% στις 11.492,25 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,9% στις 5.344,94 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,6% στις 7.276,19 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενσχύεται επίσης 0,3%.

Σχετικά Νέα