

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να παραμένει σε ανοδική τροχιά για έκτη διαδοχική συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις εξαγγελίες Τραμπ για τους δασμούς που θέλει να επιβάλει σε Ευρώπη και Κίνα.
Οι ευρωπαϊκές χώρες θα υποστούν και αυτές τελωνειακούς δασμούς, “το μόνο μέσο” που έχουν στη διάθεσή τους οι ΗΠΑ για να εξασφαλίσουν “σωστή μεταχείριση”, διεμήνυσε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση “είναι πολύ κακή για εμάς. Μας μεταχειρίζεται πολύ άσχημα. Δεν εισάγει αυτοκίνητά μας ή αγροτικά προϊόντα μας. Στην πραγματικότητα δεν παίρνουν τίποτα σπουδαίο”, είπε ο Τραμπ. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν επιπρόσθετοι δασμοί 10% σε προϊόντα από την Κίνα από 1ης Φεβρουαρίου.
Οι επενδυτές περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις πολιτικές Τραμπ, καθώς και τα πιθανά αντίμετρα που θα ανακοινώσουν οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ.
Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,3% και σκαρφαλώνει στις 527,75 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,7% στις 21.195,02 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρά κέρδη 0,25% στις 7.791,95 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται οριακά 0,1% στις 8.557,65 μονάδες.
Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,15%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται οριακά.
Σχετικά Νέα
Eurovision: Η περσινή εκπρόσωπος του Ισραήλ ξεσπά εναντίον της Μαρίνας Σάττι – «Ήταν ανάμεσα στους πιο αηδιαστικούς διαγωνιζόμενους»
H τραγουδίστρια Eden Golan, εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2024 περιγράφει την σκληρότητα που ισχυρίζεται πως.
Η παραλία κοντά στην Αθήνα με top κριτικές στο Google
Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και το καλοκαίρι να πλησιάζει, οι περισσότερο από εμάς έχουμε.
Ανατροπή το Σαββατοκύριακο – Καταιγίδες στην Αττική και άλλες περιοχές
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία,.
Κίνα – ΗΠΑ: Διεξάγουν συνομιλίες με στόχο να αποκλιμακωθεί ο εμπορικός πόλεμος
Ο υπουργός Οικονομικών από τη μία πλευρά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από την άλλη:.