Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Με ισχυρά κέρδη κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια με τις μετοχές της Alibaba να συνεχίζουν το ράλι τους στον απόηχο της ανακοίνωσης του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού ότι θα διαχωρίσει τις δραστηριότητες του σε έξι διαφορετικές επιχειρηματικές μονάδες.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κερδίζει 1,2% στις 27.839,03 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημειώνει άνοδο 1,2%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άλμα 2,2% με τον τεχνολογικό Hang Seng Tech να κερδίζει 3,1% και τις μετοχές της Alibaba να ενισχύονται 14%. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι η απόφαση για τον διαχωρισμό σε διαφορετικές μονάδες σημαίνει ότι η κάθε επιχειρηματική οντότητα θα έχει το δικό της Δ.Σ. και ηγεσία και θα μπορεί να επιδιώξει ανεξάρτητες πηγές χρηματοδότησης και αρχικές δημόσιες εγγραφές (IPOs) όταν θα είναι έτοιμες. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι στόχος της κίνησης αυτής είναι να “ξεκλειδώσει αξία για τους μετόχους”.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται με μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο Shenzhen Component ενισχύεται 0,3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,2% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιβράδυνε σε χαμηλό οκτώ μηνών το Φεβρουάριο, στο 6,8%.

Το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί τις τελευταίες ημέρες μετά τους κλυδωνισμούς των προηγούμενων εβδομάδων στις παγκόσμιες αγορές από την κατάρρευση τριών αμερικανικών τραπεζών και τη διάσωση της ελβετικής Credit Suisse. Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε παρά τα προβλήματα στον τραπεζικό κλάδο, με τον σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει στο 104,2 τον Μάρτιο μετά το χαμηλό τριών μηνών του Φεβρουαρίου, στο 103,4, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση στο 100,7.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα