Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Με ισχυρά κέρδη κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, ανακάμπτοντας από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τα εισερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό αναζητώντας στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Οι επενδυτές προβληματίζονται για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών σε Ασία, ΗΠΑ και Ευρώπη εν μέσω ενός πρωτοφανούς ράλι των τιμών ενέργειας που έχει εκτοξεύσει τον πληθωρισμό σε υψηλά πολλών δεκαετιών.

Η αμερικανική Federal Reserve έχει ήδη αυξήσει κατά 75 μονάδες βάσης τα επιτόκια της, ενώ σχεδιάζει μέσα στο καλοκαίρι άλλες δύο αυξήσεις κατά 50 μονάδες βάσης την κάθε φορά. Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Jerome Powell προειδοποίησε χθες ότι το να τεθεί ο πληθωρισμός υπό έλεγχο δεν θα είναι εύκολο. Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το καλοκαίρι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να δρομολογήσει στη συνέχεια την αύξηση των επιτοκίων της. Στην Ασία, οι δύο μεγαλύτερες κεντρικής τράπεζες της περιοχής, η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η κεντρική τράπεζα της Κίνας, διατηρούν σε ισχύ τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, παρά το ράλι του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άλμα 2,6% στις 26.427,94 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 2,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,8% και ο Shenzhen Component κερδίζει 0,3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άλμα 2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 1,9%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα