Άνοδος στη Wall Street με τον Dow Jones κοντά στις 30.000 μονάδες

Ανοδικά συνεχίζουν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές πήραν μια «ανάσα» από την εντολή του Ντόναλντ Τραμπ να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, υποσχέθηκε, μέσω Twitter, να συνεχίσει τον «δίκαιο αγώνα» του, καθώς οι δικηγόροι του έχουν πολλαπλασιάσει τις προσφυγές στη δικαιοσύνη, χωρίς επιτυχία, καταγγέλλοντας, νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα θριαμβεύσουμε».

«Μολαταύτα», συνέχισε, «προς το συμφέρον της χώρας μας, συστήνω» στην επικεφαλής της υπηρεσίας η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη «να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα, κι έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο».

Παράλληλα, την πρώην πρόεδρο της Fed Τζάνετ Γέλεν επέλεξε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για το υπουργείο Οικονομικών, και κάπως έτσι θα είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών στις ΗΠΑ. Σε ηλικία 74 ετών, η Γέλεν, θεωρείται μια ασφαλής επιλογή.

Στο τιμόνι της Fed, σύμφωνα με το NBC, είχε βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας ενώ διατήρησε τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Η Γέλεν είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η τρέχουσα ανάκαμψη θα είναι άνιση και αδύναμη εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει τις δημοσιονομικές δαπάνες για να καταπολεμήσει την ανεργία και να κρατήσει στη ζωή τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δυσκολεύονται περισσότερο στην κρίση.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,09% στις 29.913 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,75% στις 3.604 μονάδες, ενώ ο Nasdsaq καταγράφει άνοδο 0,20% υψηλότερα στις 11.904 μονάδες.

Σχετικά Νέα