Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στην οικονομία

Άνοδος στη Wall Street καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν περισσότερο στις προσδοκίες από την επανέναρξη της αμερικανικής οικονομίας παρά στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις για την δολοφονία  του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ.

Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην Ουάσιγκτον, για να ανακτηθεί ο έλεγχος της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας «εγχώρια τρομοκρατία» τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να ανοίγει μέτωπο και με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο.

«Χθες ήταν μία κακή μέρα για τους αδελφούς Κουόμο. Η Νέα Υόρκη καταλήφθηκε από πλιατσικολόγους, κακοποιούς, τη ριζοσπαστική αριστερά και άλλα αποβράσματα. Ο κυβερνήτης αρνείται να δεχθεί την προσφορά μου για την κυρίαρχη εθνοφρουρά. Η Νέα Υόρκη έγινε κομματάκια», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter, για τα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντριου Κουόμο είναι κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και ο αδελφός του, Κρις Κουόμο, είναι παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής στο CNN.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,05% ή 267 μονάδες, στις 25.742, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,82% στις 3.080 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,59% στις 9.608 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Dow Inc. (+5,1%) και Caterpillar (+2,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Reytheon Technologies (-1,3%) και Coca-Cola (-0,3%).

«Τα καλά νέα για το εμβόλιο στήριξαν τις μετοχές τον Μάιο αλλά οι κινεζο-αμερικανικές σχέσεις και οι αναταραχές στις ΗΠΑ μπορούν να αλλάξουν το κλίμα τον Ιούνιο», υποστήριξε αναλυτής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Dow Jones και S&P ενισχύθηκαν 4,2% και 4,5% αντίστοιχα, τον Μάιο.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI έπιασε υψηλό τριών μηνών, σημειώνοντας άνοδο 3,9% στα 36,81 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,9% στα 1.734 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε δύο μονάδες βάσης στο 0,68%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1164 δολ. από 1,1134 την προηγούμενη μέρα.

Σχετικά Νέα