Άνοδος στη Wall με το βλέμμα στη δημοσιονομική τόνωση

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς η αισιοδοξία για τα εμβόλια και ένα πιθανό μεγάλο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης αντισταθμίζουν την ανησυχία για την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων και την πολιτική αναταραχή.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,44% στις 31.197 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,36% στις 13.175 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,21% υψηλότερα στις 3.817 μονάδες.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα την Πέμπτη ένα πακέτο τόνωσης που μπορεί να αγγίξει τα 2 τρισ. δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει αύξηση των επιταγών των 600 δολαρίων, παράταση του υψηλότερου επιδόματος ανεργίας και στήριξη στις τοπικές και πολιτειακές κυβερνήσεις.

«Οι μετοχές διευρύνουν τα κέρδη τους χάρη στη σταθερότητα στους “τρεις πυλώνες” (τόνωση, εμβόλια και κέρδη)», έγραψε αναλυτής της Vital Knowledge σε σημείωμα προς τους επενδυτές. «Το νούμερο των 2 τρισ. ευθυγραμμίζεται περίπου με τις προσδοκίες και οι επενδυτές πρέπει να παρακολουθούν τις αποδόσεις πολύ προσεκτικά. Όλος αυτός ο θόρυβος για την παραπομπή Τραμπ δεν απασχολεί ουσιαστικά τις αγορές», πρόσθεσε.

Στοιχεία κλινικών ερευνών που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι το εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας εκτινάχτηκαν στις 965.000 την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιανουαρίου από 784.000 μία εβδομάδα πριν. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων πέντε μηνών.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο στις 789.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,4% στα 52,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,25% στα 1.850 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο μία μονάδας βάσης, στο 1,1%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των Boeing, Intel και Johnson & Johnson ενισχύονται πάνω από 2%.

Σχετικά Νέα