Άνοδος για το αργό μετά την κατρακύλα των εμπορικών αποθεμάτων

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε το πετρέλαιο την Τετάρτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ σημείωσαν βουτιά την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουλίου. Αυτή ήταν η ένατη εβδομαδιαία πτώση στις τελευταίες 10 εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 74 cents ή 1% και έκλεισε στα 72,39 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, πρόσθεσε 26 cents ή 0,4% στα 74,74 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 35 cents ή 0,5% στα 73,87 δολ. το βαρέλι.

Η EIA ανακοίνωσε παράλληλα ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια και τα διυλισμένα αποθέματα υποχώρησαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για πτώση 1,3 εκατ. και 1,6 εκατ. αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα