Άνοδος για τη στερλίνα μετά την ψηφοφορία για το Brexit

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η στερλίνα μετά την χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, η οποία απαγορεύει στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την επίτευξη συμφωνίας.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης η στερλίνα υποχώρησε σε χαμηλό 35 μηνών, με την ισοτιμία της με το αμερικανικό δολάριο να κατακρημνίζεται κάτω από 1,20.

Μετά, όμως, τη ψηφοφορία που έβαλε «στοπ» στις επιδιώξεις του Βρετανού πρωθυπουργού και το κλίμα αισιοδοξίας που προκάλεσε η υπερψήφιση της πρότασης της αντιπολίτευσης, το βρετανικό νόμισμα κερδίζει έδαφος, με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,2155, ενισχυμένη έναντι του δολαρίου κατά 0,59%.

Στην παραπάνω βελτίωση της ισοτιμίας της στερλίνας με το δολάριο, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε οι σημαντικές απώλειες των κατασκευαστικών δεικτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναλυτές θεωρούν πως η χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στο Βρετανικό Κοινοβούλιο μπορεί να δώσει στην στερλίνα την ευκαιρία να ανακάμψει σημαντικά και να κερδίσει αρκετό από το χαμένο έδαφος, που έχει προκαλέσει η αβεβαιότητα από το Brexit, ενώ παράλληλα εκτιμούν πως η απομάκρυνση του «άτακτου» Brexit από το κάδρο θα ανοίξει τον δρόμο για την επάνοδο της ομαλότητας στη βρετανική οικονομία.

Σχετικά Νέα