

Άνοδο πάνω από τα 64 δολάρια το βαρέλι κατέγραψε το πετρέλαιο σήμερα, καθώς οι μειώσεις στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή αντιστάθμισαν την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας που πλήττει την παγκόσμια οικονομία και τη ζήτηση για «μαύρο χρυσό».
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να παρατείνουν τη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής έως τον Μάρτιο του 2020.
Η τιμή του μπρεντ έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 20% το 2019 χάρη στη συμφωνία αλλά και λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα εξαιτίας των ανησυχιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
powered by Rubicon Project
Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε άνοδο 38 σεντς στα 64,49 δολάρια το βαρέλι στις 12.10 ώρα Ελλάδας. Το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο 20 σεντς στα 57,86 δολάρια.
Σχετικά Νέα
Intralot: Διαψεύδει δημοσίευμα για διασυνοριακή συγχώνευση
Η ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. σε απάντηση της υπ΄αριθμ. πρωτ. 809/22.04.2025 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά.
Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Αύξηση οικονομικών μεγεθών και νέες επενδύσεις
Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ΑΕ παρουσίασε αύξηση στον κύκλο εργασιών το 2024, ο οποίος.
Novo Nordisk: Το χάπι αδυνατίσματος της Eli Lilly ρίχνει 7% τη μετοχή
Πάνω από 7% υποχωρεί η μετοχή της Novo Nordisk εν μέσω ανησυχιών ότι ένα.
Μικρά κέρδη στη Λεωφόρο Αθηνών μετά τις αργίες
Επιστροφή στη δράση για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τελευταίους να «ζυγίζουν».