Ανοδική τάση στις ευρωαγορές

Με ανοδική πορεία κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους traders να παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,27% στις 390 μονάδες, με θετικό πρωταγωνιστή τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Στη Γερμανία, ο DAX κερδίζει 0,17% στις 12.363 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,22% στις 5.643 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE 100 κερδίζει 0,23% στις 7.343 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB κινείται στο +0,28%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στο +0,36%.

Οι traders εστίασαν στα νέα γύρω από την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steve Mnuchin δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών θα ανανεωθούν σε δύο εβδομάδες.

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην απόφαση του δικαστηρίου για το αν ο πρωθυπουργός Boris Johnson ενήργησε νομίμως στην απόφασή του να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου εβδομάδες πριν την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου για το Brexit.

Στα εταιρικά νέα, η βελγική ζυθοποιία Anheuser-Busch Inbev τιμολόγησε την αρχική δημόσια εγγραφή της ασιατικής της μονάδες στα 27 δολάρια Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, ήτοι στο κάτω όριο του εκτιμώμενου εύρους, σημειώνει το CNBC επικαλούμενο πηγές. Η κίνηση σημαίνει πως η εταιρεία θα αντλήσει έως 5 δισ. δολάρια από το float.

Σχετικά Νέα