Ανοδική η τάση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Τάση να κινηθεί υψηλότερα έχει σήμερα το Xρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ήδη δύο ημέρες προσπαθεί να αλλάξει επίπεδο, χωρίς όμως στο κλείσιμο να καταφέρνει κάτι καλύτερο, από το να μείνει στη ζώνη των 830 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,61% στις 841,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,81% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.027,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,57% στις 535,25 μονάδες.

Η αγορά προσπαθεί σήμερα όχι μόνο να διαπεράσει τις 840 μονάδες, αλλά και να βρει το δρόμο προς τις 850 μονάδες, ώστε να αναιρέσει το βραχυπρόθεσμο πτωτικό σενάριο το οποίο βρίσκεται σε ισχύ. Βέβαια, το ίδιο προσπάθησε και στη χθεσινή συνεδρίαση, χωρίς επιτυχία, καθώς ο βαθμός επιφυλακτικότητας είναι μεγάλος.

Στην παρούσα συγκυρία, το ΧΑ έχει να αντιμετωπίσει αφενός τη διεθνή αβεβαιότητα, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλες μετατοπίσεις κεφαλαίων σε πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, και αφετέρου τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία αποτυπώνει και τις διαθέσεις αναμονής για πολλά χαρτοφυλάκια. Αναμονή και επιφυλακτικότητα πιο συγκεκριμένα, καθώς δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που προτιμούν να επιδίδονται σε πιο βραχυπρόθεσμες κινήσεις παρά να λαμβάνουν μεγάλες θέσεις με αισιόδοξη προοπτική.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει δώσει περισσότερα στοιχεία για το νέο εργαλείο που επεξεργάζεται προκειμένου να αποτρέψει τον κατακερματισμό στην Ευρωζώνη, με τις αγορές να δείχνουν τη νευρικότητα τους, αφού οι αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. μερίδα εγχώριων αναλυτών θεωρεί ότι πιθανές ανακοινώσεις από την ΕΚΤ θα επιδράσουν θετικά στο ΧΑ, καθώς στα μέτρα θα επωφεληθούν και τα ελληνικά ομόλογα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή κινείται με κέρδη 2,74%, με τις Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Coca Cola, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Eurobank, Moto Oil, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Εθνική, Aegean, Titan, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Λάμδα. Ο Μυτιληναίος σημειώνει απώλειες 1,41%, λόγω αποκοπής μερίσματος.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα