Ανοδική η τάση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τις κινήσεις να δείχνουν μικρή κατοχύρωση κερδών και αφομοίωση των επιπέδων που βρέθηκε μετά το χθεσινό ράλι, με τις συναλλαγές να στοχεύουν στις υπεραποδόσεις που καταγράφηκαν.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,40% στις 779,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.009,70 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,39% στις 677,09 μονάδες.

Μετά το χθεσινό +6% η αγορά είναι αναμενόμενο να προσπαθήσει να κατοχυρώσει μέρος των κερδών που καταγράφηκαν, προκειμένου να εξασφαλίσει και τη ρευστότητα που χρειάζεται για να αναμετρηθεί με τη μεγάλη αντίσταση των 780-785 μονάδων. Το επίπεδο αυτό άλλωστε είχε βάλει στοπ στην αγορά και τον Απρίλιο, δείχνοντας μεγάλες αντοχές και θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά για τη διάσπασή του.

Στο ταμπλό τώρα, τα πρόσημα είναι ευμετάβλητα, με τις Eurobank, Motor Oil, Φουρλής, ΕΧΑΕ, Σαράντης και ΑΔΜΗΕ να κινούνται με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Alpha Bank, Aegean, Λάμδα, ΟΠΑΠ και Πειραιώς.

Στον αντίποδα, οι απώλειες σε Cenergy, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και Τιτάν ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, Τιτάν, Coca Cola, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

 

 

πηγή   capital.gr

 

Σχετικά Νέα