Ανοδική η τάση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει ότι η διόρθωση της περασμένης Πέμπτης έχει δώσει τα καύσιμα για να προσεγγίσει όλο και πιο πολύ το μεγάλο στόχο των 1.000 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,35% στις 982,46 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.381,87 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,44% στις 728,26 μονάδες.

Η αγορά έχει βρει και πάλι τον ανοδικό της δρόμο, χωρίς να προχωρά σε υπερβολές που μπορεί να ενισχύσουν τη νευρικότητα, αν και δεν λείπουν οι κινήσεις των πωλητών που συγκρατούν πολλούς τίτλους. Ο Ιανουάριος μέχρι στιγμής σημειώνει κέρδη που φτάνουν το 5,30% και μπορεί να μην μιλάμε για ένα “καθαρό” January Effect, αλλά σε κάθε περίπτωση μόνο θετικά μηνύματα μπορεί να δώσει.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι μετά την “αναμονή” του 2022, η αγορά δείχνει να προεξοφλεί την επενδυτική βαθμίδα, όποτε αυτή και αν έρθει. Στο τεχνικό σκέλος και βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με τη Fast Finance, η αγορά έδωσε την πρώτη σοβαρή διόρθωση στην επιθετική τάση των τελευταίων εβδομάδων. Πρωτίστως κατάφερε να καταγράψει αλλά και να συντηρήσει ένα νέο 9ετες υψηλό. Σίγουρα βραχυπρόθεσμα και λόγω της υπεραγοράς προβλημάτισε, οπότε οι πολύ βραχυπρόθεσμοι θα πρέπει να προσέξουν αν χαθεί το χαμηλό της Πέμπτης χωρίς αυτό να αλλάζει την ημερήσια εικόνα της αγοράς.

Οι 966 μονάδες έχουν γίνει κοντινή στήριξη και επιθετική τάση, και μόνο η κατοχύρωση θα μπορούσε να δώσει μία καλύτερη διόρθωση προς τη ζώνη των 930-940 μονάδων. Οι 996 μονάδες είναι η επόμενη αντίσταση, ενώ ο στόχος είναι οι 1.038 μονάδες. Στον FTSE 100 οι 2.400 μονάδες έδωσαν διόρθωση που σταμάτησε στην πολύ σημαντική στήριξη των 2.342 μονάδων. Οι 2.423 μονάδες είναι η κοντινή αντίσταση με επόμενο επίπεδο τις 2.450 μονάδες. Ο τραπεζικός αντίστοιχα έχει ακόμα καλύτερη εικόνα μιας και κλείσιμο πάνω από τις 725 μονάδες θα μπορούσε να δώσει τις 752 ή τις 771 μονάδες. Οι 710 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη που η κατοχύρωσή τους θα μπορούσε να δώσει κίνηση στις 670 μονάδες.

Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ συνεχίζει το μίνι ράλι του με κέρδη 4,78% σήμερα, με την ΕΛΧΑ να ακολουθεί με +2,94%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Quest, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και ΔΕΗ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Μυτιληναίος, Eurobank και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, Motor Oil και Aegean σημειώνουν απώλειες 1,35% και 1,01% αντίστοιχα, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Alpha Bank, Jumbo και ΟΠΑΠ να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΟΛΠ, Autohellas και Ελληνικά Πετρέλαια.

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα