Ανοδική η τάση στις ευρωαγορές

Με μικρά κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης στο κλίμα που διαμορφώνουν οι ανησυχίες για την ιδιαίτερα άσχημη επιδημιολογική εικόνα σε κάθε γωνιά της Ευρώπης αλλα και οι ελπίδες ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί θα οδηγήσουν στο τέλος στον έλεγχο της πανδημίας.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα ταχύτητας για τον εμβολιασμό όσο τον δυνατόν μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού. Στο μεταξύ, αναγκάζονται να κρατούν σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα ανάσχεσης, με τα lockdowns να παρατείνονται σε Γερμανία και Ολλανδία.

Οι μαζικοί εμβολιασμοί και η προοπτική ενός νέου πακέτου τόνωσης στις ΗΠΑ – με το Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών – έχουν βοηθήσει να ενισχυθεί η επενδυτική ψυχολογία τις τελευταίες εβδομάδες

Στην Ουάσινγκτον πάντως, η Βουλή προχωρά με τις διαδικασίες για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ, για δεύτερη φορά, μετά την άρνηση του αντιπροέδρου Μαικ Πενς να επικαλεστεί την 25η τροπολογία για να απομακρυνθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,06% στις 408,85 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακές απώλειες 0,01% στις 13.923,76 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει 0,2% στις 5.661,87 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,1% στις 6.759,53 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει μικρά κέρδη 0,05%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,03%.

Σχετικά Νέα