Ανοδική η τάση σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, συγκεντρώνοντας μονάδες με την επέμβαση των μικρών και κυρίως προσεκτικών αγοραστικών δυνάμεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,54% στις 972,69 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,59% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.362,20 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,31% στις 718,99 μονάδες.

Μετά από τις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και με τους ταλαντωντές της σε υπεραγορασμένα επίπεδα, η αγορά ξέσπασε καθοδικά, αφήνοντας κατά μέρους τις προσδοκίες των 1.000 μονάδων. Ένα επίπεδο που προφανώς όσο περνάει ο καιρός και δεν έρχεται, τόσο στοιχειώνει το Χρηματιστήριο, τόσο στοιχειώνει και τους long που επιφυλάσσονται όταν βλέπουν τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει το ψυχολογικό όριο.

Διότι για ψυχολογικό όριο πρόκειται, αφού η αντίσταση εντοπίζεται στα υψηλά της 8ης Δεκεμβρίου του 2014 στις 1.048,63 μονάδες, που σημαίνει ότι το υψηλό των 992 μονάδων που βρέθηκε στις 18 Ιανουαρίου δεν αποτελούσε και κάποιο ορόσημο που θα επέβαλε άμεσα κατοχύρωση κερδών, ειδικά μάλιστα εάν αυτή ήρθε σε μια ημέρα που τα σενάρια περί μεγάλων funds, λόγω τζίρου, ήταν και θα παραμείνουν για καιρό το talk of the town της Λ. Αθηνών.

Έτσι, οι επιφυλακτικές κινήσεις επέστρεψαν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βέβαια αντιμετωπίζεται διαφορετικά πλέον από τους αγοραστές. Οι “χάρακες” έχουν βγει και έχουν “αποφανθεί” ότι ο Γενικός Δείκτης έχει περιθώριο να διορθώσει ακόμα και κάτω από τη στήριξη των 950 με 944 μονάδων δίχως να χαλάσει η κυρίαρχη ανοδική τάση. Για τον FTSE 25 σημαντικό σημείο αναφοράς για την περαιτέρω βραχυχρόνια πορεία του θα παίξει η περιοχή που απλώνεται από τις 2.300 έως τις 2.265 μονάδες.

Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ δίνουν το σήμα της αντίδρασης με κέρδη 2,4%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Τιτάν να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%. Κοντά στο +1% είναι και οι ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Motor Oil, Alpha Bank και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΑΠ, Quest, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Eurobank, Λάμδα, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Jumbo και Βιοχάλκο, με τις Coca Cola και Aegean να μην έχουν μεταβολή. Στον αντίποδα, Εθνική και Autohellas κινούνται με μικρές απώλειες.

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα