Ανοδική η εικόνα στις ευρωαγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή στον απόηχο των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ενώ συνεχίζεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ το μπαράζ των αποτελεσμάτων.

Η ΕΚΤ αναθεώρησε χθες το guidance για τα επιτόκια της, ώστε να αντικατοπτρίζει τον αναθεωρημένο στόχο της για πληθωρισμό στο 2% μεσοπρόθεσμα, ενώ επανάλαβε ότι συνεχίζει να περιμένει οι αγορές των ομολόγων στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος για την πανδημία (PEPP) το τρέχον τρίμηνο να διενεργηθούν με ρυθμό “σημαντικό υψηλότερο από ό,τι τους πρώτους μήνες του έτους”.

Η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ επιχείρησε παράλληλα να αμβλύνει τις ανησυχίες για την άνοδο του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες, επισημαίνοντας ότι μπορεί να υπάρχει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία ο πληθωρισμός διαμορφώνεται “σε επίπεδο μετρίως υψηλότερο από τον στόχο” και σημειώνοντας ότι “οι προοπτικές του πληθωρισμού σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο παραμένουν υποτονικές”.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει 0,5% στις 458,67 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,5% στις 15.595,02 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,6% στις 6.518,43 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 7.007,47 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,65, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,7%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα