Ανοδική φορά στις ευρωαγορές

Eνισχύονται οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν σε εταιρικά αποτελέσματα και στις μακροοικονομικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,23%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,38% και ο δείκτης του Λονδίνου Ftse 100 κινείται ανοδικά κατά 0,52%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου ενισχύεται κατά 0,06% και ο δείκτης της Ισπανίας επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,55%.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 επίσης ενισχύεται κατά 0,28%.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρα πολυετή συμφωνία 5G ύψους 8,3 δισ. δολαρίων σύναψε η Ericsson με την αμερικανική Verizon Communications, με τη σουηδική εταιρεία ωστόσο να προειδοποιεί ότι οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του 5G στην ηπειρωτική Κίνα, επηρεάζουν τις πωλήσεις. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 3,68 δισ. κορόνες (424,6 εκατ. δολάρια) σε σχέση με τα 2,45 δισ. κορόνες πριν από έναν χρόνο. Οι πωλήσεις υποχώρησαν 1,1% στα 54,94 δισ. Κορόνες καθώς οι πωλήσεις στην Κίνα μειώθηκαν κατά 2,5 δισ. Δολάρια στο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται πως αρνητικό ήταν το κλίμα στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια μετά από τις απώλειες που κατέγραψαν χθες και οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω αβεβαιότητας για την αύξηση των κρουσσμάτων και των κινδύνων από την ανάκαμψη της πανδημίας. Πτώση κατέγραψαν οι δείκτες στο Τόκιο, στη Σεουλ, και στη Σανγκάη, αλλά σημειώνουν άνοδο στο Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα