Ανοδική αντίδραση για τις τιμές του αργού

Ανέκαμψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη μετά την χθεσινή κατρακύλα σε ποσοστό 7,5% στο κλίμα ανησυχίας που διαμόρφωσε η απόφαση του OPEC+ να ενισχύσει περαιτέρω την παραγωγή του παρά την αυξημένη αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, απειλώντας την οικονομική ανάκαμψη.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 1 δολ. ή 1,5% και έκλεισε στα 67,42 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 85 cents ή 1,2% και σκαρφάλωσε στα 67,20 δολ. το βαρέλι.

Η κατρακύλα της Δευτέρας ήταν η μεγαλύτερη από τον περασμένο Σεπτέμβριο και ήρθε εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα μπορούσε να εκτροχιάσει την παγκόσμια ανάκαμψη, πλήττοντας την ενεργειακή ζήτηση.

Αναλυτές της Goldman Sachs Group εκτιμούν ότι το στέλεχος Δέλτα θα μπορούσε να μειώσει την παγκόσμια ζήτηση κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα για μερικούς μήνες, αν και αυτό αντισταθμίζεται από τις σταδιακές αυξήσεις που πραγματοποιεί ο OPEC+ στην παραγωγή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα