

Ο ΓΔ βρίσκεται στις 1.390 μονάδες με άνοδο 0,6% και τον τζίρο στα 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί 1 εκατ. τεμάχια.
Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,4% στις 1.217 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,54% στις 3.385 μονάδες, όπως και η μεσαία του FTSEM στις 2.211 μονάδες με +0,51%.
Μετά το άγριο sell-off της περασμένης Δευτέρας η ηρεμία δείχνει να έχει επιστρέψει στις αγορές, με τους δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ μάλιστα να έχουν καλύψει άμεσα τις απώλειες στο κλείσιμο της εβδομάδας την Παρασκευή, κάτι που δεν ισχύει όμως και για τη Λεωφόρο Αθηνών λόγω του δυσανάλογου πλήγματος που δέχθηκε.
Η αγορά της Αθήνας που έκλεισε στο -6,3% στο ξεπούλημα της Δευτέρας, την ώρα που οι ευρωπαϊκοί δείκτες περιόριζαν τις δικές τους απώλειες στην περιοχή του -2% ή και χαμηλότερα, κάλυψε μικρό μόνο μέρος της πτώσης και ολοκλήρωσε την εβδομάδα στο -3,33%, ενώ για το σύνολο του Αυγούστου (που περιλαμβάνει την ισχυρή πτώση και της περασμένης Παρασκευής) είναι στο -6,42%. Αντίστοιχα ο τραπεζικός δείκτης βρέθηκε στο -3,37% στην περασμένη εβδομάδα, με -7,12% στον μήνα.
Σε επίπεδο οικονομικής ειδησεογραφίας το ενδιαφέρον στρέφεται στις ΗΠΑ, όπου δημοσιεύονται το επόμενο διήμερο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη χώρα (αύριο δείκτης τιμών παραγωγού, την Τετάρτη δείκτης καταναλωτή) και τα οποία αναμένεται να αποκαλύψουν περισσότερα για τις επερχόμενες κινήσεις της Fed, την ώρα που η πρώτη μείωση των επιτοκίων της τράπεζας στον τρέχοντα κύκλο φαίνεται “κλειδωμένη” πλέον για τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου (τα σχετικά futures να δείχνουν πιθανότητες 52% μάλιστα στο ενδεχόμενο να είναι της τάξεως των 50 μονάδων βάσης – και 48% σε μία μικρότερη των 25 μ.β.).
Η εικόνα στο ταμπλό
Τάσεις ανάκαμψης δείχνει η Jumbo, που βρέθηκε σε δίνη την περασμένη εβδομάδα ειδικά αφότου υποβάθμισε το outlook των ετήσιων πωλήσεών της, κλείνοντας το πενθήμερο με απώλειες σχεδόν 9%. Την Παρασκευή δε (-1,5%) έκανε μόνη της παραπάνω από το 1/4 του τζίρου της συνεδρίασης (19,2 εκατ. ευρώ έναντι συνολικά 75 εκατ.)
Σήμερα ωστόσο έχει ξεκινήσει δυναμικά με +2,4%, ενώ από κοντά ακολουθούν η Motor Oil με +1,6% και η Τιτάν με +1,2%.
Μικρές διακυμάνσεις αλλά με θετικά πρόσημα στις τράπεζες, όπου ξεχωρίζει ελαφρώς η Πειραιώς στο +0,8%, με την Eurobank στο +0,6%, Εθνική στο +0,4% και την Alpha οριακά “πράσινη”.
Από την άλλη, με οριακές απώλειες κάτω του 0,3% είναι οι Βιοχάλκο, Elvalhalcor, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Στα χαμηλότερα στρώματα η Premia πραγματοποιεί άλμα 5,3% με φόντο τη συνεργασία με τον επενδυτικό όμιλο NLTG από τη Σκανδιναβία, η Κρι Κρι ενισχύεται κατά 1,75% και η Optima κατά 1,4%.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό οι αγοραστές έχουν σημαντικό προβάδισμα, με 50 μετοχές να κινούνται ανοδικά έναντι 22 πτωτικών.
πηγή capital.gr
Σχετικά Νέα
Ανατριχίλα! Η στιγμή που ανοίγουν τον τάφο του Ιησού Χριστού
«Έχω μείνει άφωνος. Τα γόνατά μου τρέμουν, γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει.
Ο Πούτιν παρακολούθησε τη λειτουργία της Ανάστασης αφού κήρυξε εκεχειρία στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν παρακολούθησαν μαζί με.
Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες το σούβλισμα του οβελία
Με καλοκαιρία, χαμηλές εντάσεις ανέμων και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα γιορτάσουμε.
Συνάντηση του προέδρου της Συρίας με ένα μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του αμερικανικού Κογκρέσου
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα συναντήθηκε στη Δαμασκό με ένα μέλος.