Ανοδικές οι τάσεις σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με θετική τάση κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Δευτέρα καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα φρέσκα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας και παρακολουθούν τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,47% στις 409,39 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,61% στις 13.318 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 κινείται με κέρδη 0,6% στις 5,941 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κερδίζει 0,72% στις 7.399 μονάδες.

Η αγορά είναι “συντονισμένη” στις εξελίξεις γύρω από το διεθνές εμπόριο, καθώς ΗΠΑ και Κίνα προσπαθούν να κλείσουν τη λεγόμενη πρώτη φάση της εμπορικής τους συμφωνίας. Οι περισσότερες προσδοκίες συνέτειναν στο ότι οι δύο πλευρές θα πετύχαιναν μια συμφωνία για να αποφύγουν την επιβολή από τις ΗΠΑ επιπλέον δασμών 15% σε βάρος κινεζικών αγαθών αξίας 156 δισ. δολαρίων στις 15 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, οι δύο οικονομικές υπερδυνάμεις δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να συμφωνήσουν στους όρους μιας περιορισμένης συμφωνίας.

Επιχειρήσεις
Σε επίπεδο κλάδου, πρωταγωνιστής της σημερινής ανόδου είναι ο κλάδος πρώτων υλών, δηλαδή εταιρείες με μεγάλη έκθεση στην Κίνα. Οι Tullow Oil, Rio Tinto και Glencore είναι μεταξύ των μετοχών με την καλύτερη επίδοση στον κλάδο, βλέποντας τη μετοχή τους να ανεβαίνει περισσότερο από 1,7%.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, ξεχωρίζει η γερμανική Lufthansa μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Qarar Airways να εξετάζει την εξαγορά μεριδίου στην εταιρεία. Η μετοχή της Lufthansa ενισχύεται σε ποσοστό 1,74%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα