Ανοδικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με κατά βάση ανοδικά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες την Τρίτη, παρά τη νέα κλιμάκωση της έντασης στο πεδίο του διεθνούς εμπορίου τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επαναφορά δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη Βραζιλία και την Αργεντινή τη Δευτέρα – εντείνοντας τη νευρικότητα στο επίπεδο των διεθνών εμπορικών σχέσεων.

Το Γραφείο του ύπατου εκπροσώπου των ΗΠΑ για το Εμπόριο (θέση ομόβαθμη υπουργού) απείλησε εξάλλου με δασμούς έως και 100% σε ορισμένα εισαγόμενα γαλλικά προϊόντα, ως “αντίποινα” στην επιβολή “ψηφιακού φόρου” στις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα εξάλλου και στη σύνοδο των ηγετών των χωρών – μελών του NATO, οι οποίοι συναντώνται στο Λονδίνο για την 70η επέτειο από την ίδρυση του Συμφώνου. Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον υποδέχεται μεταξύ άλλων τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,45%, με τον Eurostoxx 50 να ακολουθεί, με άνοδο 0,41%.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,65%, με τον γαλλικό CAC να καταγράφει ισχνά κέρδη 0,05%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 αποτελεί “παραφωνία”, με πτώση 0,39%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται ισχυρά ανοδικά, στο +0.86%, με τον ισπανικό IBEX 35 να κερδίζει 0,44%.

Σχετικά Νέα