

Μετά απο μία δύσκολη εβδομάδα το κλίμα βελτιώνεται στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημειώνουν άνοδο σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ύστερα από τη θετική συνεδρίαση στην Ασία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καραγράφει άνοδο 0,2% αλλά και πάλι οδεύει προς απώλειες σε εβδομαδιαία βάση εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX διαπραγματεύεται στο +0,19% στις 15.562 μονάδες. Ο FTSE του Λονδίνου κινείται με κέρδη 0,35%. Στη Γαλλία ο CAC σημειώνει άνοδο 0,31% στις 6.705 μονάδες. Στο +0,08% κινείται ο FTSE στο Μιλάνο.
Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης και τεχνολογίας κατέγραφαν τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ οι τηλεπικοινωνίες σημείωναν τη μεγαλύτερη πτώση.
Τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις ανέργων την Πέμπτη έδειξαν ότι η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ παραμένει σε καλό δρόμο, καθώς ο αριθμός των αρχικών καταθέσεων ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκε στις 310.000, ο χαμηλότερος για σχεδόν 18 μήνες.
Σχετικά Νέα
Eurobank – AFI: Δάνεια με σταθερό επιτόκιο 1% για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον Έβρο
Η Eurobank, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για το Δημογραφικό – «Μπροστά για την.
Apple: H «σκληρή» χρονιά του 2025 συνεχίζει να χειροτερεύει – Οι προκλήσεις σε τρία κρίσιμα μέτωπα
Η Apple βιώνει ένα απαίσιο 2025. Η εταιρεία που κυριαρχούσε στον τομέα της τεχνολογίας.
Η Alpha Bank χρηματοδοτεί τη νέα εποχή της Στοάς Αρσακείου
Το φιλόδοξο έργο της ανάπλασης ενός εκ των εμβληματικότερων κτηρίων της Αθήνας, της Στοάς.
«Βουτάνε» οι μετοχές φαρμακευτικών μετά το σχέδιο Τραμπ για μείωση τιμών 80%
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο μετά τη.