

Άνοδο 1% κατέγραψε ο χρυσός, την Τετάρτη, υποστηριζόμενος από το πιο ήπιο δολάριο και τα αδύναμα αμερικανικά στοιχεία, με τους επενδυτές να αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα.
Η τιμή spot του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 3.378,22 δολάρια ανά ουγγιά. Τα futures του χρυσού διαμορφώθηκαν 0,7% υψηλότερα στα 3.399,20 δολάρια.
Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε κατά 0,5%, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ υποχώρησαν.
Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην έκθεση μισθοδοσίας των ΗΠΑ της Παρασκευής για ενδείξεις σχετικά με την επόμενη κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Ο χρυσός, ένα περιουσιακό στοιχείο που αποτελεί ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, τείνει να ευδοκιμεί σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.
Το spot ασήμι κατέγραψε πτώση 0,1% στα 34,45 δολάρια, η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 1,5% στα 1.089,99 δολάρια, ενώ το παλλάδιο έχασε 1% στα 1.000,55 δολάρια.
Σχετικά Νέα
ΑΕΝΑΟΣ – Καραμολέγκος: Oλοκλήρωση φωτοβολταϊκού συστήματος αυτοπαραγωγής 2.136 kW για την αρτοβιομηχανία
Η ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα, ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Φωτοβολταϊκού.
Μεικτή εικόνα στην Ασία: Απώλειες στο Χονγκ Κονγκ, άνοδος για ιαπωνικό Nikkei λόγω ασθενούς γεν
Μεικτές τάσεις καταγράφουν την Τετάρτη οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης.
ΙΟΒΕ: Στα 3,3 δισ. η συνεισφορά του ΔΑΑ στην οικονομία το 2023 – Αύξηση 8% της επιβατικής κίνησης το α’ εξάμηνο
Στο ποσό των 3,3 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνεισφορά του Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας.
Ενισχύθηκε ο χρυσός ως “ασφαλές καταφύγιο” εν μέσω κλιμάκωσης στη Μ. Ανατολή – Σε υψηλό 13 ετών εκτινάχθηκε το ασήμι
Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ανοδικά σήμερα, καθώς η σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.