Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών και αναμένεται να ολοκληρώσουν με άνοδο μια ευμετάβλητη εβδομάδα καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε μετοχές που έχουν σφυροκοπηθεί από τους φόβους για την παραλλαγή Όμικρον.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,14% στις 466,10 μονάδες, Οι μετοχές των εταιριών ταξιδίων κατέγραφαν τα μεγαλύτερα κέρδη, με άνοδο 2,3%, παρά τους νέους περιορισμούς στη Γερμανία, την Ολλανδία και άλλες χώρες με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου παραλλαγμένου στελέχους.

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά 1%, ακολουθώντας την πορεία των τιμών του αργού, ύστερα από την ανακοίνωση της ομάδας ΟΠΕΚ+ ότι θα επανεξετάσει τις αυξήσεις στην παραγωγή πριν από τη επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή του στην περίπτωση που η Όμικρον πλήξει τη ζήτηση.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,26%, o γερμανικός DAX κερδίζει 0,43%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,30%, o ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,52% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημειώνει άνοδο 0,39%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα