

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων.
Στις ΗΠΑ η εικόνα ορισμένων πολιτειών που συνεχίζουν να καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων προκαλεί προβληματισμό στους επενδυτές . Την ίδια στιγμή, οι κινεζικής αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι η τελευταία εστία εξάπλωσης του ιού έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Στο προσκήνιο παραμένουν και οι γεωπολιτικές εντάσεις, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί και πάλι να κόψει τους δεσμούς με την Κίνα αν και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη συνεχίζονται.
Στα ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 365,77 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,6% στις 12.356,32 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,9% στις 4.999,65 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 6.250,74 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,9%.
Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο ετήσιος πληθωρισμός κατρακύλησε κατά 2,2% τον Μάιο, ενώ σε μηνιαία βάση υποχώρησε 0,4%.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση 13,1% τον Μάιο σε ετήσια βάση, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για βουτιά 17,1% σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε μηνιαία βάση, οι λιανικές εκτοξεύτηκαν 12% μετά την άρση ορισμένων μέτρων περιορισμού, όπως έδειξαν τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας.
Σχετικά Νέα
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα
Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη (23.04.2025) ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και.
Τροχαίο στην Αττική Οδό: Νεκρός 20χρονος μοτοσικλετιστής
Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, το βράδυ της Τρίτης (22/04), στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς.
Kερδισμένοι από τα μέτρα Μητσοτάκη ενοικιαστές και συνταξιούχοι υπό όρους
Σε ρόλο Άγιοβασίλη ο Κ. Μητσοτάκης με τα μέτρα ενίσχυσης της κοινωνίας που ανακοίνωσε.
Τα 4Π του Marketing όπως δεν στα έχει πει κανείς
Όταν αναφερόμαστε στα 4Π του marketing (Προϊόν, Τιμή, Διανομή, Προώθηση), όλοι κατανοούμε τη θεωρητική.