Ανοδικά η Ασία πλην Κίνας

Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι κυριότεροι ασιατικοί δείκτες με εξαίρεση τους κινεζικούς, καθώς οι προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και λήψης μέτρων δημοσιονομικής επέκτασης από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη τονώνουν το επενδυτικό αίσθημα.

Στο μεταξύ, νωρίτερα η Κίνα χαμήλωσε ελαφρώς το επιτόκιο αναφοράς δανεισμού, στην πρώτη έκδοση νέου επιτοκίου αναφοράς από τότε που ανακοινώθηκαν οι μεταρρυθμίσεις στα επιτόκια.

Παράλληλα, τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας ότι η Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης της πολιτικής της προκειμένου να υποστηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ειδικότερα, στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,55%, ενώ άνοδο της τάξης του 1,2% σημείωσε ο ASX 200 στην Αυστραλία. Ισχυρή άνοδος 1,1% και για τον New Zealand στη Νέα Ζηλανδία. Σε θετική τροχιά κινείται και ο Kospi στη Νότια Κορέα καταγράφοντας κέρδη 1,11% αυτή την ώρα.

Αντίθετα, αρνητικά πρόσημα επικρατούν σήμερα στα κινεζικά ταμπλό με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,13% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να χάνει 0,17%.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελπίδες για ένα παγκόσμιο κύμα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής ή νέων μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης έδωσαν ώθηση στη Wall Street, οδηγώντας χθες τον βιομηχανικό Dow Jones σε άλμα 250 μονάδων και τους S&P και Nasdaq σε κέρδη άνω του 1%.

Σχετικά Νέα