Ανοδικά έκλεισε το πετρέλαιο καθώς μειώθηκαν τα αποθέματα αμερικανικού αργού

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν για δεύτερη εβδομάδα και υποχώρησε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), καθώς τα διυλιστήρια επεξεργάστηκαν περισσότερο αργό σε μια ένδειξη ότι η ζήτηση μπορεί να αναζωογονηθεί.

Σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου, έκλεισε στα 79,23 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,76% ή 60 cents. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, το αμερικανικό αργό έχει ενισχυθεί κατά 10,58%. Παράλληλα, το Brent παράδοσης Ιουλίου πρόσθεσε 0,63% ή 52 cents στα 83,27 δολάρια το βαρέλι. Από την αρχή της χρονιάς, έχει σημειώσει άνοδο 8%.

Το WTI και το Brent σημειώνουν μικρή άνοδο αυτή την εβδομάδα, αλλά έχουν χάσει 3% και 5,2%, αντίστοιχα, αυτό το μήνα μέχρι στιγμής.

Με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να υποχωρεί ελαφρώς τον Απρίλιο, τα στοιχήματα ανέβασαν την πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο. Τα χαμηλότερα επιτόκια συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομίας, η οποία μπορεί να ενισχύσει τη ζήτηση αργού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα