Ανοδικά έκλεισε η Wall Street ενόψει της συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με τους traders να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην επερχόμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια και στον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαΐου που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε ανοδικά 0,18% στις 38.868,04 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε μικρή άνοδο 0,26%, στις 5.360,79 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,35%, στις 17.192,53 μονάδες.

Η τιμή της μετοχής της Nvidia κατέγραψε άνοδο 1%, καθώς η εταιρεία προσχώρησε σε split 10 νέες προς 1 παλιά μετοχή, ενώ και η μετοχή της Meta κινήθηκε ανοδικά κατά 1%, ωθώντας τον δείκτη τεχνολογίας S&P 500 κατά 0,5% ψηλότερα.

Η απόφαση της Fed για τα επιτόκια και ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Μαΐου που αναμένονται την Τετάρτη θα μπορούσαν να αποδειχθούν βασικές δοκιμασίες για τις αγορές, ειδικά μετά την ισχυρή έκθεση για την απασχόληση της Παρασκευής που συνέχισε να υποδηλώνει ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αναβάλει τη μείωση των επιτοκίων.

Οι επενδυτές θα αναλύσουν τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της Fed σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη συχνότητα των μειώσεων των επιτοκίων. Οι αγορές εκτιμούν τώρα ότι θα υπάρξει μόνο μία μείωση επιτοκίων φέτος, πιθανότατα τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Ωστόσο, ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της CFRA, λέει ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, προκαλώντας διαρκείς ανησυχίες στους επενδυτές. Παράληλλα, για τις επόμενες εβδομάδες, ο Stovall βλέπει την αγορά να υποχωρεί τουλάχιστον 5% σε μια ήπια διόρθωση.

Ακόμη, οι επενδυτές, αργότερα μέσα στην ημέρα, αναμένεται να παρακολουθήσουν επίσης την Apple’s Worldwide Developers Conference όπου η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone αναμένεται να κάνει τις τελευταίες ανακοινώσεις σχετικά με νέα προϊόντα λογισμικού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα