Ανοδικά έκλεισαν οι τρείς βασικοί δείκτες της Wall Street

Το 19ο ρεκόρ του για το 2021 σημείωσε ο S&P. Ανοδικά έκλεισαν και οι άλλοι δύο βασικοί δείκτες της Wall Street, με ώθηση από τα ισχυρά κέρδη των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, στον απόηχο των σημερινών δηλώσεων του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος καθησύχασε τις ανησυχίες των επενδυτών υπογραμμίζοντας πως η Fed θέλει να δει απτές αποδείξεις ισχυροποίησης της αμερικανικής οικονομίας προτού εξετάσει το ενδεχόμενο να υποχωρήσει από τη “χαλαρή” νομισματική πολιτική της.

Σε παρέμβαση του σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΔΝΤ ο Τζ. Πάουελ επανέλαβε την προσδοκία ότι η αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού για φέτος θα είναι προσωρινή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “έχουμε τα εργαλεία για να οδηγήσουμε τον πληθωρισμό στο 2% εφόσον χρειαστεί”.

Τόνισε ακόμα πως υπάρχει ακόμα “χώρος για οικονομική ανάκαμψη” από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα “η ανάκαμψη παραμένει άνιση και ατελής”, χαρακτηρίζοντας ως πολύ σοβαρό ζήτημα αυτή την ανομοιορφία.

Σε αυτό κλίμα ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,20% στις 33.503.57 μονάδες. O ευρύτερος S&P κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό -για δεύτερη συνεχομένη συνεδρίαση- προσθέτοντας 0,42% και κλείνοντας στις 4.097,17 μονάδες.

Ο τεχνολογικός Nasdaq πρόσθεσε περίπου 140 μονάδες ή 1% αγγίζοντας τις 13.829,31 μονάδες, με τις μετοχές των Apple (+1,92), Salesforce (+1,66) και Goldman Sachs (+1,41)να ηγούνται των κερδών.

Από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη 15 σημείωσαν άνοδο, και ισάριθμες κατέγραψαν ζημιές.

Μάκρο
Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές εβδομάδες ανόδου.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις στα τακτικά προγράμματα των πολιτειών αυξήθηκαν κατά 16.000 στις 744.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Απριλίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας της χώρας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 680.000.

Τα στοιχεία για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 728.000.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα