Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με επίκεντρο τις εκλογές στη Βρετανία που πραγματοποιούνται σήμερα.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,56% στις 517,54 μονάδες.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,43% στις 18.453,24 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 πρόσθεσε 0,86% στις 8.241,26 μονάδες και ο γαλλικός CAC-40 ενισχύθηκε κατά 0,83% στις 7.695,78 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 κατέγραψε άνοδο 0,09% στις 11.066,30 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,77% στις 34.106,01 μονάδες.

Η μετοχή της γερμανικής κατασκευάστριας εταιρείας Continental AG σημείωσε άλμα 9,5% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από τους αναλυτές της Citi σε “buy” και τη διαπίστωση ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους το τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσε ανοδικές τάσεις.

Εν τω μεταξύ, η Hellofresh, η εταιρεία πακέτων γεύματος, ενισχύθηκε κατά 10%, αυξάνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη της σε σχεδόν 33%.

Στον πολιτικό μέτωπο, την Πέμπτη διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν ενόψει των εκλογών έδειχναν σημαντική νίκη του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, που μάλλον θα βάλει τέλος στη 14ετή διακυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος.

Οι αποδόσεις των ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ελαφρώς υψηλότερες λίγο πριν από το μεσημέρι στο Λονδίνο, με την απόδοση των διετών ομολόγων να αυξάνεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,182%. Η βρετανική λίρα ήταν σχεδόν αμετάβλητη έναντι τόσο του δολαρίου ΗΠΑ όσο και του ευρώ.

Στα μάκρο της ημέρας, απροσδόκητη μείωση παρουσίασαν οι παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια Μάιο, θέτοντας ακόμα ένα εμπόδιο στην ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης. Ειδικότερα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, η ζήτηση στα εργοστάσια της Γερμανίας ήταν μειωμένη κατά 1,6% τον Μάιο την ώρα που η μέση εκτίμηση των αναλυτών περίμενε να αυξηθεί κατά 0,5%. Έτσι, οι εργοστασιακές παραγγελίες συνέχισαν να υποχωρούν για πέμπτο διαδοχικό μήνα, υπογραμμίζοντας τις επίμονες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γερμανική μεταποίηση. Σε ετήσια βάση δε, οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Μάιο ήταν μειωμένες κατά 8,6% από ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα