Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης στο κλίμα αισιοδοξίας που έχουν διαμορφώσει για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας οι χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι μια συμφωνία είναι κοντά.

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες σε νέα ιστορικά υψηλά μετά τις δηλώσεις του προέδρου Τραμπ ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.

“Είμαστε στα τελευταία στάδια μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας, θα μπορούσαμε να πούμε μιας από τις σημαντικότερες εμπορικές συμφωνίες που έχουν γίνει ποτέ”, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας ότι οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις συνομιλίες στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης της συμφωνίας.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 οπισθοχώρησε από το υψηλό ημέρας για να κλείσει στο +0,3% και τις 409,81 μονάδες. Στη διάρκεια των συναλλαγών ο δείκτης άγγιξε υψηλό τεσσάρων ετών.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,38% στις 13.287 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 έχασε 0,05% στις 5.926 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,36% στις 7.429 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,26%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,41%.

Στα μάκρο της ημέρας, βελτιώθηκε το Νοέμβριο η γαλλική καταναλωτική εμπιστοσύνη, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας Insee, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των επενδυτών για πτώση.

Ειδικότερα, ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 106 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 104 μονάδες τον Οκτώβριο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στις 103 μονάδες.

Σχετικά Νέα