

Μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα επιβεβαιώνει την πτώση της δημοτικότητας του Εμανουέλ Μακρόν, που βλέπει πλέον τις πλάτες του πρωθυπουργού του, ενόψει μάλιστα ενός πιθανού κυβερνητικού ανασχηματισμού μετά τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε λίγες μέρες.
O Γάλλος πρόεδρος, που έχει μπροστά του δύσκολους μήνες με τη διαχείριση της πανδημίας, την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, βλέπει τη δημοτικότητά του να υποχωρεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 38%, την ώρα που το 50% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό της Journal Du Dimanche εκφράζει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ (+4% σε σχέση με τον περασμένο μήνα).
Την τάση αυτή κατέγραψε την Παρασκευή και μια άλλη δημοσκόπηση της BVA για το RTL στην οποία το 54% εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση, ενώ το 38% εξέφρασε θετική γνώμη για τον Μακρόν – διαφορά που έχει εκτοξευτεί από τρεις σε 16 ποσοστιαίες μονάδες το τελευταίο δίμηνο. Οι δημοσκοπήσεις αυτές ενέτειναν τη φημολογία ότι ο Μακρόν ενδεχομένως να απομακρύνει τον Φιλίπ, επιχειρώντας να δώσει νέα ώθηση στην καμπάνια επανεκλογής του το 2022. Στη σφυγμομέτρηση του BVA έξι στους δέκα Γάλλους είπαν ότι δεν θέλουν να αλλάξει τον πρωθυπουργό ο Μακρόν. Ο δεύτερος και τελευταίος γύρος των δημοτικών εκλογών θα διεξαχθεί στη Γαλλία στις 28 Ιουνίου.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.