Ανησυχία στην Ευρώπη για τις προσφυγικές ροές – Σε Αθήνα και Άγκυρα οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Γαλλίας

Η αύξηση των προσφυγικών ροών έχει θορυβήσει το Βερολίνο που ξεκινά «παζάρια» με την Τουρκία προκειμένου να μειωθούν οι ροές από τα τούρκικα παράλια στα ελληνικά.

Προς το τέλη της ερχόμενης εβδομάδας (3-4 Οκτωβρίου), οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ και της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ θα επισκεφθούν Αθήνα και Άγκυρα, μαζί με τον απερχόμενο επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το βάρος πέφτει στην Τουρκία με τους Γερμανούς να εμφανίζονται διατεθειμένοι να παράσχουν υποστήριξη στο Λιμενικό της γειτονικής χώρας. Διοικητικά μέτρα και συγκεκριμένα, την επιτάχυνση της διαδικασίας απόδοσης ασύλου εξετάζουν για την Ελλάδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, με επίσημη ενημέρωση, έκανε γνωστό πως ο Ζέεχοφερ θα μεταβεί σε Τουρκία και Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Στην Άγκυρα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ θα εξετάσει την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος της γειτονικής μας χώρας ενώ στο τραπέζι θα πέσουν και επιμέρους μέτρα που δεν έχουν γίνει γνωστά. Η Τουρκία έχει ζητήσει την ενίσχυση του Λιμενικού της με την προμήθεια νέων πλοίων.

Οι συζητήσεις στην Άγκυρα θα επικεντρωθούν και στη συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ.

Σχετικά Νέα