Ανέστειλε την απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας

Ανέστειλε την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει στις 2 Μαΐου ο πολυισοβίτης για τη δράση του στη 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου ο οποίος ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της χορήγησης άδειας στον συγκεκριμένο κρατούμενο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δήλωση της συνηγόρου του, Γιάννας Κούρτοβικ από το νοσοκομείο του Βόλου:

“Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέστειλε την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 02/05/2019, αποδεχόμενος ότι οι κρίσεις στις οποίες προχώρησε το ΣΤ’ τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίσεις που αφορούν τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε να διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι, στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Βόλου και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα”.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θα παραμείνει για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ προκειμένου να λάβει την αναγκαία αγωγή αποκατάστασης και σταδιακής επανόδου σε κανονική σίτιση. Στη συνέχεια θα παραμείνει σε θάλαμο του νοσοκομείου για το αναγκαίο χρονικό διάστημα έως ότου αποκατασταθεί η δυνατότητα κίνησης και βάδισης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα