Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί: Πώς θα καλυφθεί το κόστος των υποχρεωτικών τεστ

Οι ίδιοι πιθανόν θα βαρύνονται με το κόστος τουλάχιστον του ενός εκ των δύο εργαστηριακών τεστ, που θα υποχρεώνονται να κάνουν εβδομαδιαίως, προκειμένου να εισέρχονται στις σχολικές αίθουσες, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσκομίζουν στο σχολείο δύο αρνητικά εργαστηριακά τεστ εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα να το πληρώνουν οι ίδιοι, ενώ για το δεύτερο μελετάται το ενδεχόμενο να το αγοράζουν σε τιμή κόστους.

Αυστηρές ποινές

Σημειώνεται ότι αυστηρές ποινές που φτάνουν μέχρι την αναστολή καθηκόντων άνευ αποδοχών για εκπαιδευτικούς που θα αρνηθούν να προσκομίσουν κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο από φθινόπωρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης, είτε αρνητικό rapid ή PCR τεστ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία οι ποινές επιβάλλονται για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού είναι η αναστολή καθηκόντων χωρίς αποδοχές και η μη προσμέτρηση του χρόνου της αναστολή στο χρόνο υπηρεσίας. Η άρση της αναστολής γίνεται με την προσκόμιση του απαραίτητου πιστοποιητικού ή αρνητικού διαγωνιστικού τεστ.

Για τους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς προβλέπεται ότι δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα