Ανείπωτη τραγωδία σε Ισπανία και Πορτογαλία, καθώς περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα ακραία φαινόμενα

Ανείπωτη τραγωδία σε Ισπανία και Πορτογαλία, καθώς περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα ακραία φαινόμενα. Οι Αρχές να κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν χωρίς λόγο.

Τεράστιες φλόγες κατακαίνε τα πάντα στο πέρασμά τους σε τέσσερις διαφορετικές επαρχίες της Ισπανίας.

Για δεύτερη εβδομάδα μαίνονται τα μέτωπα σε Γαλικία, Καστίλη, Καταλονία, Εστρεμαδούρα και Ανδαλουσία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αδυνατούν να τα περιορίσουν.

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο μακριά από τα πύρινα μέτωπα, ενώ 173.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη.

Από τις φλόγες αργά χθες ένας δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να βοηθήσει ηλικιωμένο άνδρα να φύγει από το φλεγόμενο σπίτι του. Ακόμη ένας άνδρας 68 ετών βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του στην Καστίλη.

Εκτός από τις πυρκαγιές, η Ιβηρική χερσόνησος πλήττεται εδώ και 8 ημέρες από σφοδρό κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία στα νότια να είναι σταθερά πάνω από τους 42 βαθμούς.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα