

Χ. Γιαννούλης: «Ημέρα βαθύτατης οδύνης αλλά και περισυλλογής για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη»
«Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε πως η ασφάλεια των πολιτών, η ασφάλεια στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ξεπερνούν τις κυβερνητικές θητείες και το χρόνο τους, ξεπερνούν τους κομματικούς εγωισμούς». Αυτό τόνισε «Στο Κόκκινο 91,4», ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών Χρήστος Γιαννούλης.
«Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί σήμερα το Κέντρο Τηλεδιοίκησης- Σηματοδότησης του Σιδηροδρομικού Δικτύου της Βόρειας Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.
Μόνο που στην πράξη, όπως καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί το σύστημα δεν λειτουργεί και όλα γίνονται χειροκίνητα.
Εάν υπήρχε τηλεδιοίκηση, εάν λειτουργούσε η φωτοσήμανση, το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».
Αλ.Μεϊκόπουλος: Είναι ημέρα πένθους. Το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η Πολιτεία είναι να διαλευκάνει πλήρως τα αίτια αυτού δυστυχήματος
Στα Τέμπη μετέβη ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος λίγο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στον σταθμό Ευαγγελισμός μαζί με τον Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών της Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Νίκο Παππά και τον Πρόεδρο των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστα Γενιδούνια.
«Φρίκη που δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους. Διασώστες του ΕΚΑΒ, της ΕΜΑΚ, άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να σώσουν όποιον μπορούσαν μέσα από τα συντρίμια, μέσα από σωρούς από λαμαρίνες και σίδερα..
Στο πεδίο ο απόλυτος εφιάλτης. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης εκσφενδόνισε ανθρώπους μέσα στα χωράφια. Κάποιοι που σώθηκαν έφυγαν με τα πόδια. Μάθαμε πως υπήρξε επιβάτης που έφτασε περπατώντας μέσα από τα χωράφια σε κοντινό Κέντρο Υγείας για να ζητήσει πρώτες βοήθειες. Αργότερα είδαμε ομάδες διασωστών να χτενίζουν με φακούς τη γύρω περιοχή. Εν έτει 2023 δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια δυστυχήματα.
Υπάρχουν πολλά ερωτήματα από ανθρώπους που γνωρίζουν. Σε όλο το μήκος της διαδρομής είναι διπλή η γραμμή, ένα τρένο ανεβαίνει, ένα κατεβαίνει, πώς βρέθηκαν δύο τρένα στην ίδια γραμμή;
Η γραμμή είναι σε ηλεκτροκίνηση, λειτουργούσαν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας; Λειτουργούσε η φωτοσήμανση ώστε οι μηχανοδηγοί αν δουν κόκκινο να σταματήσουν εγκαίρως; Λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση;
Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων.
Κουράγιο στους τραυματίες που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία.
Κουράγιο στους άνδρες και τις γυναίκες των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν.
Είναι ημέρα πένθους. Το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η Πολιτεία είναι να διαλευκάνει πλήρως τα αίτια αυτού δυστυχήματος» επεσήμανε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.
Σχετικά Νέα
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
To Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέπεται αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο στις 10:00 το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,.
Β. Κικίλιας στη συνάντηση με ΠΝΟ: Θα συνεργαστούμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια προς όφελος των ναυτικών και της ναυτιλιακής κοινότητας
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συνάντηση εργασίας του.
Ανάρτηση Κ. Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα: Στόχος μας η συλλογική πρόοδος να μετατρέπεται σταδιακά και σε ατομική προκοπή
«Τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024 καταγράφουν μία σημαντική υπεραπόδοση της εθνικής.