Άνδρος: πρόεδρος κοινότητας απείλησε με φωτιά

Αίσθηση προκαλεί η απειλή ενός άνδρα να βάλει φωτιά στην Άνδρο, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στους νέους δασικούς χάρτες.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέα Τριδήμα, ο οποίος σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο είχε δηλώσει: “Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές!”.

Μετά τη χθεσινή φωτιά στην Άνδρο οι απειλές του αυτές επέστρεψαν στη μνήμη όσων βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καταγγελίες.

To σενάριο του εμπρησμού άλλωστε, ήταν αυτό που έκανε τον Νίκο Χαρδαλιά να δώσει εντολή για την αποστολή κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής στο νησί.

Ο κ. Τριδήμας μίλησε στο πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και έκανε λόγο για παρόρμηση της στιγμής. “Ένας αγρότης, που του χουν βγάλει δασικό το χωράφι του, θα βάλει φωτιά στο χωράφι του για να το καθαρίσει και μόνο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει ένας κτηνοτρόφος να καούν τόσες χιλιάδες στρέμματα” δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα