Ανδ. Ξανθός: Δεν έχω δει αντίρρηση στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν έχω δει πουθενά και από κανέναν αντίρρηση για το πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει, σε συνέντευξή του στη “Real News” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξάνθος συμπληρώνοντας: «Δεν μπορούμε να παλινδρομήσουμε σε παρωχημένα οργανωτικά μοντέλα. Νέα σχήματα ευέλικτης αλλά ενεργούς συμμετοχής, δικτύωσης και επικοινωνίας νέων ειδικά ανθρώπων αναζητούμε».

Ερωτηθείς εάν ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο Ανδρέας Ξανθός δηλώνει: «Προφανώς ναι. Αυτό έχει διατυπωθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τον Αλέξη Τσίπρα. Εμείς δεν επενδύουμε στη διαπραγματευτική ήττα της κυβέρνησης, σε αντίθεση με την πρακτική της ΝΔ στο παρελθόν».

Τέλος, μιλώντας για τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης ο κ. Ξανθός σχολιάζει: «Οι πρώτες κινήσεις έχουν “άρωμα” ασφυκτικού ελέγχου, από ημετέρους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, του κράτους, της Δικαιοσύνης και όλων των κρίσιμων κρίκων της εξουσίας (δημόσια ενημέρωση, εθνική ασφάλεια, ανεξάρτητες Αρχές, ελεγκτικοί μηχανισμοί κ.λ.π.). «Το “επιτελικό κράτος” είναι το πρόσχημα της επιστροφής στην “κανονικότητα” της ευνοιοκρατίας, της ρουσφετοκρατίας και του σκληρού πελατειακού συστήματος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Νέα