Αναβολή της δίκης για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Μετ’ εμποδίων η δική για τις πλημμύρες της Μάνδρας, όταν και χάθηκαν 25 άνθρωποι καθώς το δικαστήριο ανέβαλε τις συνεδριάσεις του για τον ερχόμενο μήνα. Η δική άρχισε με προβλήματα πριν από οκτώ μήνες και βρισκόταν στο στάδιο της εξέτασης του 3ου μάρτυρα, αποφάσισε όμως την αναβολή για τις 19 Οκτωβρίου. Αφορμή, η εγκυμοσύνη μιας εκ των συνέδρων η οποία δεν μπορούσε να συνεχίσει τα καθήκοντά της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει η δίκη, καθώς δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση.

Η 19η Οκτωβρίου ήταν η συντομότερη δικάσιμος που μπορούσε να δώσει το δικαστήριο ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος ενώ εκτιμάται ότι στην νέα σύνθεση θα κληρωθεί και αναπληρωματικό μέλος μιας και η διαδικασίας προβλέπεται πολύμηνη.

Η δίκη άρχισε πριν από οκτώ μήνες με 21 κατηγορούμενους στο εδώλιο, αλλά λόγω της μικρής δικαστικής αίθουσας έπρεπε να αναζητηθεί μια νέα μεγαλύτερη αίθουσα για να καλύπτει τις ανάγκες της διαδικασίας. Στη συνέχεια, ο κορονοϊός πήγε πίσω την δική, η οποία άρχισε το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο μεταξύ των κατηγορουμένων, σε βαθμό πλημμελήματος για την πλημμύρα του 2017 που κόστισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους, κάθονται η τέως περιφερειάρχης Αττικής, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα