Αναβολή στις… αναταράξεις – Το μετέωρο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές

Μετά το τριήμερο  θρίλερ, η αυλαία του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε και αν κάποιος ψάχνει νικητές και ηττημένους η απάντηση βρίσκεται κατά τα φαινόμενα στο βράδυ των..ευρωεκλογών.

Γράφει η Ελευθερία Κοσμοπούλου

Οι προσεγγίσεις είναι πολλές, όπως και οι αναγνώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, ωστόσο είναι δύσκολο κάποιος να αρνηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός μεγάλου απροόπτου, οδεύει προς το τέλος της ιστορίας του.

Αν κοιτάξει κανείς το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων αυτού του συνεδρίου, εύκολα μπορεί να συμπεράνει πως οι παίκτες είναι πολλοί, αλλά δεν  ́ ́παίζουν” για το κόμμα στο οποίο ακόμα ανήκουν. Κάποιος θα έλεγε ότι πλέον κοιτούν προς την μετα-ΣΥΡΙΖΑ εποχή, μια εποχή ωστόσο που θα βρεί την Αριστερά και την κεντρο- Αριστερά γεμάτες πληγές

Γιατί μπορεί εσωκομματικές εκλογές τελικά να μην έγιναν, ωστόσο το ”μαχαίρι” έστριψε πλέον δυνατά μέσα στην πληγή και όλοι όσοι μετέχουν στις διαδικασίες βρίσκονται ξανά στην ίδια αφετηρία, με τις ισορροπίες εύθραυστες, στον βωμό μιας μάλλον υποτιθέμενης ενότητας.

Είναι γεγονός πως αν όλες οι πλευρές ήθελαν να το πάνε μέχρι τέλους και με ξεκάθαρους ορίζοντες, το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ έδινε την δυνατότητα για όλα τα σενάρια. Ανακωχή; Ενότητα ; Συμβιβασμός ;Ένα είναι το σίγουρο πως υπάρχουν πολλά επεισόδια ακόμη μπροστά και επειδή η κοινωνία κοιτάει το τώρα,όλοι θα κληθούν εκ των πραγμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα