Αναβλήθηκε η Προανακριτική για τη Novartis

Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος προσήλθαν κανονικά στην αίθουσα 150 του Κοινοβουλίου, παρά την εξαίρεσή τους με απόφαση της επιτροπής και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Η συνεδρίαση της επιτροπής, στην ουσία δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς οι δύο βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να εξέλθουν της αίθουσας 150 που συνεδρίαζε η επιτροπή, όπως τους ζήτησε ο πρόεδρος Ιωάννης Μπούγας.

«Ο κ. Φρουζής έχει έρθει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να εξεταστεί», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔΘανάσης Πλεύρης, βγαίνοντας από την αίθουσα.

«Η κατάθεση του κ. Φρουζή αναβάλλεται με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στην επιτροπή βρίσκονται άτομα που απαγορεύεται να βρίσκονται, γιατί διαφορετικά είναι μη νόμιμη η σύνθεση της επιτροπής και όποια κίνηση κάνουμε θα δημιουργήσει ακυρότητα», είπε επίσης ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι οι κκ Τζανακόπουλος και Πολάκης αρνούνται να φύγουν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωάννης Μπούγας, είπε ότι η επιτροπή δεν μπορεί να προχωρήσει με μη νόμιμη σύνθεση και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκλήθησαν επανειλημμένα να αποχωρήσουν και απάντησαν αρνητικά. Τελευταίοι από την αίθουσα και αφού είχαν αποχωρήσει όλα τα άλλα μέλη της επιτροπής, βγήκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την αίθουσα. Στη συνέχεια θα υπάρξουν δηλώσεις από τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Η συνεδρίαση κατά πλειοψηφία αποφάσισε η διαδικασία να συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Νοεβρίου.

Παπαγγελόπουλος: Αίτηση να ανακληθεί η απόφαση εξαίρεσης Τζανακόπουλου – Πολάκη

Να ανακαλέσει η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης την απόφαση εξαίρεσης των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη ζητούν οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας και η Λυδία Τσοβόλα, με υπόμνημα που καταθέτουν σήμερα, περίπου στις 12:30.

Στο υπόμνημα, η απόφαση που έλαβε η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης χαρακτηρίζεται από τους συνηγόρους του κ. Παπαγγελόπουλου παράνομη και άκυρη και σημειώνεται επικουρικά πως αν η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης επιμείνει στην απόφασή της, τότε πρέπει να εξαιρεθούν ακόμα τρία μέλη της, οι κ.κ. Θανάσης Πλεύρης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου, διότι έχουν εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ της παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον έχουν κατηγορήσει για σκευωρία.

Με την αίτησή μας αυτή θέλουμε να προστατεύσουμε το κύρος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και του Κοινοβουλίου, θα αναφέρεται στην αίτηση των συνηγόρων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς αν τελικά ληφθεί η απόφαση παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού, τότε η διαδικασία στη Βουλή θα πάσχει από ακυρότητα, όπως χαρακτηριστικά θα επισημαίνεται.

Οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου θα παραθέτουν, μαζί με το αίτημα, και τις διατάξεις στις οποίες βασίζουν το σκεπτικό τους.

Τζανακόπουλος: Πραξικοπηματική εξέλιξη με στόχο να μην εξεταστεί ο Φρουζής

Τη ΝΔ και τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, Ιωάννη Μπούγα, κατηγόρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, για την σημερινή αναβολή της συνεδρίασης.

Ο Δ. Τζανακόπουλος και ο Παύλος Πολάκης προσήλθαν κανονικά στη συνεδρίαση της επιτροπής, παρά την απόφαση για εξαίρεσή τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την αίθουσα.

Η συνεδρίαση, με απόφαση του προέδρου της επιτροπής, δεν άρχισε ποτέ και αναβλήθηκε, για μια ακόμα φορά, για την ερχόμενη εβδομάδα.

«Η αναβολή της σημερινής συνεδρίασης είναι αποκλειστική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της επιτροπής, κ. Μπούγα. Ο πρόεδρος της επιτροπής επικαλούμενος μια ανυπόστατη απόφαση αρνήθηκε να κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στα κοινοβουλευτικά χρονικά, προφανώς αντισυνταγματική και πραξικοπηματική, με ένα και μοναδικό στόχο. Να μην εξεταστεί για άλλη μια φορά ένας από τους κύριους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, ο κ. Φρουζής».

Σχετικά Νέα