Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες από το Μάτι: «Υπάρχει ομαδικός τάφος στη Νέα Μάκρη»

Η εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» επισκέφθηκε το Μάτι πεντέμιση χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά και μίλησε με τέσσερις κατοίκους που έζησαν τις τραγικές στιγμές με τη ζωή τους να παίζεται «κορώνα γράμματα» ανάμεσα στις φλόγες.

Ο Αριστείδης Χερουβείμ έχασε στη φωτιά τη μητέρα του, την αδελφή του και τις 5χρονες ανιψιές του.

Ο κάτοικος αποκάλυψε ότι ο πόνος που κουβαλούν οι συγγενείς όσων έφυγαν είναι τεράστιος.

«Τα τελευταία 5,5 χρόνια δεν κοιμάμαι. Μια μητέρα δεν το άντεξε, “έφυγε” 6 μήνες μετά τον θάνατο του γιου της. Ο Παναγιώτης ήταν 29 ετών, δεν ζούσε στο Μάτι, ήταν περαστικός για τον Μαραθώνα και τον έριξε η Αστυνομία στις φλόγες» ανέφερε αρχικά ο κ. Αριστείδης λέγοντας ότι παρακολουθεί κάθε ημέρα τα δικαστήρια.

«Υπάρχει ομαδικός τάφος στη Ν. Μάκρη και κανείς δεν έχει πει τι έχει μέσα (..). Το Λιμενικό που είχε τόσες ευθύνες αθωώθηκε. Μην πω για τις πολιτικές ευθύνες. Κάναμε μηνύσεις και σε πολιτικά πρόσωπα, δεν μπήκαν καν στον κόπο να το συζητήσουν στη Βουλή και έχει παραγραφεί φυσικά από το 2021. Το κάδρο δημιουργήθηκε πριν πάμε στη δίκη. Μιλάμε για πλημμέλημα. Έγιναν προσπάθεια να γίνει κακούργημα και απορρίφθηκαν οι αιτήσεις. Την πρώτη μέρα μας έβαλαν σε αίθουσα που δεν ήταν καν κατάλληλη και δεν χωρούσαμε. Δείξαμε μεγάλη ανοχή σε πολλά πράγματα, δικαίωση δεν μπορεί να υπάρξει. Περιμένω με αγωνία την αγόρευση του Εισαγγελέα γιατί φάνηκε να έχει καταλάβει τι έχει γίνει» είπε ο Αριστείδης Χερουβείμ.

Μάτι – Συγκλονίζει κάτοικος: «Το σώμα δεν πρόκειται να επανέλθει – Έχω εγκαύματα τρίτου βαθμού»
Η Κάλλι Αναγνώστου αποκάλυψε: «Η πολιτεία έχει κάνει μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Ακόμα και για το Betadine που χρειαζόμασταν, πήγαιναν οι οικεία μας να τα αγοράσουν, όπως και τις γάζες μας. Οι ανάγκες φαρμακευτικών ειδών θα είναι ισόβιες και μόνιμες και δεν αναγνωρίζονται. Τα θεωρούν καλλυντικά και ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Πρέπει να κάνω φυσιοθεραπείες. Το σώμα δεν πρόκειται να επανέλθει, δεν έχει ελαστικότητα. Δεν κάηκε μόνο το δέρμα, αλλά και ιστός και νεύρα. Έχω εγκαύματα τρίτου βαθμού. Μαζί και με τα μοσχεύματα είναι 80%, τα οποία και αυτά είναι άλλες πληγές. Έχω χειρουργεία που πρέπει να γίνουν κάποια στιγμή. Έχω κάνει δύο επεμβάσεις και πρέπει να κάνω κι άλλες. Οι εγκαυματίες καλύπτονται σε ένα μικρό βαθμό και περιορισμένο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα