Αναστολή πτήσεων της Aeroflot στη Γεωργία

Με απόφαση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, η ρωσική αεροπορική εταιρία Aeroflot θα σταματήσει «προσωρινά» τις πτήσεις της προς την Γεωργία από την 8η Ιουλίου «για την προστασία της εθνικής ασφάλειας».

Η προεδρική απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή και προβλέπει την αναστολή της αεροπορικής σύνδεσης με την Γεωργία χωρίς να διευκρινίζει τους όρους που θα πρέπει να πληρούνται για την επανέναρξη των πτήσεων. Το διάταγμα καλεί τους ρώσους αξιωματούχους να λάβουν μέτρα για να εξασφαλιστεί η επιστροφή Ρώσων πολιτών που βρίσκονται προσωρινά στη Γεωργία.

Παράλληλα, δόθηκε οδηγία προς τα ρωσικά ταξιδιωτικά γραφεία να μην προωθούν ταξιδιωτικά πακέτα προς την Γεωργία για την περίοδο ισχύος της ταξιδιωτικής απαγόρευσης.

Η Ρωσική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων γνωστοποίησε ότι την περίοδο αυτή, 5.000-7.000 Ρώσοι τουρίστες ταξιδεύουν στην Γεωργία στο πλαίσιο ταξιδιωτικών πακέτων, που έχουν οργανωθεί από τουριστικά γραφεία, ενώ τριπλάσιος αριθμός Ρώσων πολιτών ταξιδεύουν από μόνοι τους.

Η απόφαση του προέδρου Πούτιν ελήφθη μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην Γεωργία με αφορμή την παρουσία και ομιλία στα ρωσικά του Ρώσου βουλευτή, Σεργκέι Γκαβρίλοφ, από την έδρα του προέδρου του γεωργιανού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την Ορθοδοξία (με τη συμμετοχή και Ελλήνων βουλευτών).

Σχετικά Νέα