Αναστέλλονται για λόγους ασφαλείας οι πτήσεις της British Airways και της Lufthansa προς Κάιρο

Το Σάββατο η British Arways ανακοίνωσε πως αναβάλλει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της εταιρείας προς Κάϊρο για λόγους ασφαλείας για τις επόμενες επτά ημέρες. Η ανακοίνωση των υπαλλήλων της εταιρείας αμέσως πριν ξεκινήσει η επιβίβαση σε μια από τις χθεσινές πτήσεις ήταν «Αναθεωρούμε διαρκώς τις ρυθμίσεις ασφαλείας μας σε όλα τα αεροδρόμιά μας σε όλο τον κόσμο και έχουμε αναστείλει τις πτήσεις προς το Κάϊρο για επτά ημέρες ως προληπτική μέριμνα για την περαιτέρω αξιολόγηση».

Επιπλέον στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι η ασφάλεια των πελατών μας προέχει, χωρίς όμως να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους η εταιρεία προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την «Jerusaleem Post», όταν η εταιρεία ρωτήθηκε για τους λόγους στους οποίου προχωράει στην αναστολή των πτήσεων, ένας εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας απάντησε «δεν συζητάμε ποτέ ζητήματα ασφαλείας». Την ίδια απόφαση πήρε και η γερμανική Lufthansa, η οποία ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς Κάιρο, από Μόναχο και Φρανκφούρτη και θα τις επανεκκινήσει σήμερα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας είχε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή του από την Παρασκευή, για αυξημένο κίνδυνο αεροπορικού τρομοκρατικού χτυπήματος. Ωστόσο σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Εξωτερικών δεν δόθηκε κάποια σχετική οδηγία στις εταιρείες που ανακάλεσαν τις πτήσεις.

Επιπλέον το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Μ.Βρετανίας, σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, καλεί όσους επιβάτες επηρεάστηκαν από τα μέτρα της British Airways, να επικοινωνήσουν με την ίδια την εταιρεία. Αντίστοιχα το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, αναφέρει ότι δεν είχε κάποια ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών και Μεταφορών της Βρετανίας σχετικά με τις ανακοινώσεις.

Το γραφείο ασφαλείας του Καΐρου δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ότι μετά από εκτεταμένο έλεγχο ασφαλείας δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα. Επιπλέον το Κάϊρο ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις πτήσεις προς Μ.Βρετανία για να ικανοποιήσει την ζήτηση.

Πηγή: thepressproject.gr

Σχετικά Νέα