

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία που οδήγησε στην ανανέωση της θητείας του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν ήταν ελεύθερη και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να απευθύνουν συγχαρητήρια.
“Ηταν μια απίστευτα αντιδημοκρατική διαδικασία”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βένταντ Πατέλ.
Σε ερώτηση αν η Ουάσινγκτον πρόκειται να αρνηθεί να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όπως ζητούν οι ρώσοι αντιφρονούντες, ο εκπρόσωπος απάντησε: “Θεωρώ ότι μπορούμε να πούμε ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών”.
Ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για μία ψηφοφορία υπό συνθήκες καταναγκασμού, για την απουσία οποιουδήποτε πραγματικού πολιτικού αντίπαλου, εν μέσω καταστολής κάθε αντίθετης φωνής.
Οι Ρώσοι “αξίζουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ ομάδα υποψηφίων που θα εκπροσωπούν ευρύ φάσμα διαφορετικών απόψεων”, είπε.
Σχετικά Νέα
Ζαχάροβα: Σειρά της Ουκρανίας να αποφασίσει αν θα συζητήσει ένα μνημόνιο για μια μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία
Εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει αν θα συνεργαστεί ή όχι στη συζήτηση για ένα.
Η Ε.Ε. ένα βήμα πριν από την άρση οικονομικών κυρώσεων κατά της Συρίας
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάγια Κάλας εξέφρασε σήμερα, Τρίτη (20/5).
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει χαλάρωση των κανόνων της ΕΕ για την απέλαση αιτούντων άσυλο και δέχεται επικρίσεις
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα την χαλάρωση των κανόνων απέλασης των αιτούντων άσυλο ανταποκρινόμενη.