Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κατά του Κ. Μπογδάνου

Την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση με γκαζάκια σε δύο αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου προχώρησε η «Ομάδα Επαναστατικής Ρήξης», με κείμενό της που δημοσιεύεται σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο ανάληψης της ευθύνης αναφέρουν τα εξής:

«Επιλέξαμε να πλήξουμε ένα σημαίνον και προβεβλημένο κυβερνητικό στέλεχος για να ανταποδώσουμε ένα μικρό είναι η αλήθεια, μέρος της βίας που δεχόμαστε ως κομμάτι της κοινωνίας και του κινήματος […] Στόχος της ενέργειας, και μόνο, ήταν τα δύο αυτοκίνητα που του ανήκουν και όχι βέβαια η οικογενειακή του εστία. […] Αν θέλαμε να χτυπήσουμε την οικία, θα ήταν αρκετά εύκολο για μας. Όμως παράπλευρες απώλειες, στη δική μας λογική δεν υφίστανται. Γι αυτό και οι μηχανισμοί που τοποθετήσαμε ήταν μικρής δυναμικής για να μην κινδυνέψει κάποιος περαστικός ή γείτονας, αν και έτσι και αλλιώς είχαμε διασφαλίσει πως δεν θα συνέβαινε αυτό. […]

Υ.Γ. Δεν χρειάζεται καν να πούμε τι θα συμβεί εάν ο απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας πάθει το παραμικρό εξαιτίας των εκδικητικών χειρισμών από πλευράς πολιτικού, δικαστικού και αστυνομικού προσωπικού. […] Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ΗΔΗ νικήσει…»
Ανάληψη ευθύνης και για άλλα συμβάντα ως αλληλεγγύη στον Δ. Κουφοντίνα

Παράλληλα, η ομάδα «Πυρήνες άμεσων αντανακλαστικών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές σε κατάστημα της τράπεζας Eurobank στο Αιγάλεω, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα.

Η ομάδα «Πυρήνας Επίθεσης για την Αλληλεγγύη στον Δ. Κουφοντίνα» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε ΑΤΜ της Eurobank στην Ελευσίνα στις 25/2.

Η ομάδα «Νότιοι» αναλαμβάνει την ευθύνη για τον βανδαλισμό με σπρέι των γραφείων της ΟΝΝΕΔ στην οδό Αττικής στην Άνω Γλυφάδα, το βράδυ του Σαββάτου 27/2, «ως μιά ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα».

Άλλο κείμενο με την υπογραφή «Αναρχικοί/αναρχικές» αναφέρει ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στις 24/2 σε σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη στην περιοχή Ζωγράφου, ως «μια κίνηση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα». Η ίδια ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για μπογιές σε ΑΤΜ στη Δραπετσώνα για τον Δ.Κουφοντινα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα